Sta sterk met de beelden

Het is niet de eerste keer dat rapper Lil Kleine in slecht daglicht staat door het mishandelen van zijn verloofde Jaimie Vaes. In 2021 dook er al een mishandelingszaak op van de rapper. Het incident zou plaats hebben gevonden op Ibiza. Hij verbleef daar toen ook al een nacht in de cel.

Zondag 13 december zou het ook weer raak zijn geweest. Lil Kleine is aangehouden naar aanleiding van een geweldsincident in Amsterdam. Op bewakingscamera’s is te zien hoe Lil Kleine zijn verloofde Jaimie Vaes aan haar haren uit de auto trekt. Vervolgens houdt hij haar hoofd tussen het portier en de auto klemvast.

Dit allemaal nadat de rapper 120 uur taakstraf heeft gekregen naar aanleiding van een incident in 2019. Hierbij zou hij met twee anderen een man in elkaar hebben geslagen tijdens het uitgaan. Ook van dit incident zijn beelden vastgelegd op een geheugenkaart. Dit bewijst maar weer dat het hebben van bewakingscamera’s belangrijk is. Zonder de aanwezigheid hiervan zouden dit soort incidenten moeilijk te bewijzen zijn. Het harde bewijs staat echter ijzersterk in de rechtszaal.

Wil je na het lezen van deze tekst een eigen beveiligingscamera aanschaffen? Lees dan ook vooral de blogtekst voor het vinden van de goedkoopste en juiste geheugenkaart!

Voordelen van een beveiligingscamera

De beelden die zijn gepubliceerd van het incident tussen Lil Kleine en Jaimie Vaes benadrukt hoe belangrijk beveiligingscamera's zijn.

Ongelukken en vernielingen vinden dagelijks plaats. Er kan een geweldsincident zijn of iemand kan bijvoorbeeld tegen je auto aanrijden. Als degene die tegen je auto rijdt zich niet meldt kom je nooit achter de dader. Je doet dan ook lastig beroep op je verzekering aangezien er een officiële aanklacht ingediend moet worden. Bij een geweldsincident zou het slachtoffer bewoners rondom de locatie kunnen vragen of zij beelden hebben die hem/haar kunnen helpen.

Veel van deze incidenten gebeuren ’s nachts. Hierdoor zijn er niet altijd bijstanders aanwezig. Een getuige is natuurlijk heel sterk als bewijs, maar dan nog is dit meestal niet genoeg. Om camerabeelden kun je niet heen. Als je op beeld staat terwijl je een misdaad begaat is er geen twijfel over of je het hebt gedaan. Dit verkort een hoorzitting drastisch en zorgt ervoor dat de zaak eerder gesloten kan worden.

Welke bewakingscamera zou ik moeten kiezen?

Gepaard met een beveiligingscamera is een goede geheugenkaart zeer belangrijk. Zo kunnen alle beelden worden opgeslagen en kun je deze altijd bekijken van jouw micro SD kaart.

Bekende merken in de wereld van bewakingscamera’s zijn bijvoorbeeld Looki en Hikvision. De Looki I3 is perfect voor binnen. Deze camera is uitgerust met bewegingsdetectie, geluidsdetectie en tweewegs audio. Bij beweging of geluid stuurt deze camera een push notificatie. Via de app kan je dan elk moment kijken wat er thuis gebeurd. Ook slaat hij beelden op in de cloud op of op de een micro SD kaart tot 32 GB.

De Hikvison Digital Technology DS-2CD2345FWD-I is dan weer een betere optie voor buiten. Deze 4MP camera maakt perfecte beelden bij weinig licht door zijn powered-by-DarkFighter technologie. Ook is die water en stofbestendig (IP67). Ook deze camera heeft bewegingsdetectoren en heeft zelfs een alarm als er met het videobeeld dreigt geknoeid te worden. Deze camera kan uitgerust worden met een micro SD kaart tot 128 GB.

Welke micro SD kaart past bij mijn bewakingscamera?

Voor een beveiligingscamera wordt een geheugenkaart van bijvoorbeeld SanDisk aangeraden. Hiervoor zijn er specifieke micro SD kaarten gemaakt voor dergelijke camera's.

Dit is natuurlijk per bewakingscamera verschillend. Sommige bewakingscamera’s ondersteunen namelijk bepaalde capaciteiten niet. Let dus van tevoren goed op hoe hoog de externe opslag maximaal mag zijn. Gelukkig zijn er van elke serie micro SD kaarten meerdere capaciteiten beschikbaar. Het wordt wel aangeraden om een high endurance kaart aan te schaffen aangezien de micro SD kaart de data op de kaart constant overschrijft. Denk hierbij dan aan de SanDisk high endurance micro SD.  Deze is ontworpen om 20.000 uur aan opnames te nemen. Er is nog een betere versie voor tot wel 120.000 uur. Dit is de SanDisk max endurance micro SD 128 GB.

Geef een antwoord