Micro SD kaart, duur? Hier niet!

Iedereen kent het wel: je hebt net een prachtige apparaat gekocht bij de winkel of ergens online. Maar dan kom je tot de vervelende conclusie dat je nog lang niet alles hebt. Vaak hebben klanten die hier last van hebben al wel een fortuin uitgegeven. Dan is het niet leuk om er nog is bedrag er bovenop te moeten doen voor extraatjes. Toen ik me realiseerde dat een hoop mensen om mij heen dezelfde problemen hadden kwam ik tot de conclusie: ik ga hier een tekst over schrijven. Daarom presenteer ik tot de blijdschap van u, en uw portemonnee, het accessoire waar je niet teveel geld aan uit hoeft te geven: de Micro SD kaart.

Mobiele telefoon

Veel winkeliers hebben slimme foefjes achter de hand om er voor te zorgen dat er meer geld in het laatje komt. 1 daarvan is het verkopen van slimme, zogenoemde: combideals. Met deze deals zullen ze je proberen te laten geloven dat, omdat je een apparaat koopt krijg je er een met korting een Micro SD kaart bijkrijgt. Niets is minder waar. Vaak als je zelf op zoek gaat kom je snel tot de conclusie dat het veel goedkoper had gekund. Een voorbeeld hiervan is een mobiele telefoon verkoper.

Door de steeds verder dalende telefoon prijzen moeten deze verkopers het zoeken in een andere hoek. Een goed voorbeeld hiervan is het mee verkopen van een Micro SD kaart voor een telefoon. Vaak rekenen ze hier dan een prijs voor van rond de 20 euro. Voor dit geld krijg je dan vaak een van de langzaamste Micro SD kaarten die er zijn en met de rond de 16GB opslagruimte. Deze micro SD kaarten zijn bij DataIO te voor 9 euro te koop. En wat nog veel erger is is dat je bij DataIO voor 20 euro een 128GB Micro SD in kunt kopen. Dat betekent dus dat als je beter rondkijkt je of een hoop geld in je zak kunt houden. Of dat je een hoop extra geheugenopslag kan hebben.

Beveiligingscamera

Doordat de meeste consumenten niet heel veel verstand hebben van geheugenkaarten hebben veel fabrikanten ook een handje van klanten teveel laten betalen. Soms wordt het op dezelfde manier gedaan als hierboven beschreven. Maar er zijn ook een aantal fabrikanten die het iets slimmer aanpakken. Ze maken Micro SD kaarten die alleen in hun beveiligingscamera gebruikt kan worden. En u hoogstwaarschijnlijk kunt u het al raden: daar moet de consument flink voor betalen. In de realiteit zijn deze kaarten niet heel anders dan andere micro SD kaarten.

Een beveiligingscamera heeft vaak een micro SD kaart nodig die zichzelf kan blijven overschrijven. Er zijn een hoop merken die dit soort kaarten speciaal produceren voor beveiligingscamera’s. Zo heeft Samsung de “pro endurance” en SanDisk en Lexar de “High Endurance”. Deze kaarten zijn tegenwoordig verkrijgbaar bij DataIO tot wel 256GB opslagruimte.

Dief van eigen portemonnee?!

Zoals je hierboven hebt gelezen valt er dus een hoop geld te besparen door bewust te zijn van hoeveel een Micro SD kaart nou echt kost. De volgende keer dat je dus een mobiel of beveiligingscamera koopt. Kijk online naar webwinkels, zoals DataIO. Deze hebben vaak een hoop meer expertise en kunnen je ook echt verder helpen met je opslagprobleem. Daarnaast zal DataIO ook een veel aantrekkelijkere prijs hebben. Blijf dus geen dief van je eigen portemonnee en kijk verder op het internet

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een antwoord