Strijd tussen de Android smartphones

Bij Android denk je waarschijnlijk gelijk aan Samsung, Huawei, Google of Motorola. OPPO is nog niet zo bekend. Kan OPPO zich ook aan dit rijtje toevoegen? Ter vergelijking lees je hier wat specificaties en ook prijzen. Voor dit onderzoek zijn smartphones gekozen die in 2020 zijn uitgekomen. De smartphones die de strijd aan gaan zijn:

  • OPPO A15
  • Samsung Galaxy Note 10 Lite
  • Google Pixel 6

Allereerst liggen de prijen stevig uit elkaar. De OPPO is al rond de €120,- te verkrijgen. De Samsung Galaxy Note 10 Lite rond de €510,- en de Google Pixel 6 kost zelfs rond de €720,-! Zou het daadwerkelijk ook de moeite waard zijn om zo een dure smartphone te kopen? Het ligt er natuurlijk aan wat je met de smartphone wilt doen. Bij gevallen zoals geheugencapaciteit kan deze tekortkoming wellicht voordeliger opgelost worden door de aanschaf van een geheugenkaart.

Capaciteit

De OPPO A15 smartphone met daarbij een bijpassende micro SD kaart van SanDisk. Deze geheugenkaarten zijn geschikt tot en met 256GB.

De Samsung en de Google smartphones blinken hier heel erg uit ten opzichte van de OPPO. De OPPO heeft zelf maar 32GB waar de andere titanen 128GB intern opslag hebben. De OPPO kan wel uitgebreid worden met een micro SD kaart tot wel 256 GB. Omdat de prijs een stuk lager ligt is het wellicht de moeite waard om te investeren in een goede micro SD kaart. Zo staan er genoeg voorbeelden op Sandisk Micro SD. Voor een paar tientjes heeft u zo een micro SD kaart met een opslagcapaciteit van 256GB.

Foto’s en video’s maken

De smartphone OPPO A15 en Samsung Galaxy Note 10 Lite zijn gelijkwaardig aan elkaar. Met het gebruik van een micro SD kaart, van bijvoorbeeld SanDisk, haal je er alles uit.

Als je het geheugen van je smartphone en micro SD kaart helemaal vol wilt gooien met media dan zijn de volgende specificaties van belang. De camera van Google is hieronder de beste. Deze heeft een 50MP camera. Wat de Google Pixel 6 wel mist is een frontcamera. De Samsung Galaxy Note 10 heeft daarentegen de beste frontcamera. Deze heeft maar liefst 32 MP. De OPPO A15 staat hier wel onderaan in de lijst met een 13MP hoofdcamera achter en een 5MP camera voor. Als je mooie foto’s wilt maken is het ook aan te raden om een snel micro SD kaart te kopen om alle beelden op te kunnen slaan. De Samsung en de Google telefoon kunnen ook 4K filmen. Het wordt dan aangeraden om te gaan voor een micro SD kaart met een hoge schrijfsnelheid. Denk hierbij aan de SanDisk Micro SD Extreme Pro.

Bestandsoverdracht

Voor de OPPO A15 wordt de aanschaf van een geheugenkaart aangeraden. Met het gebruik van de SanDisk extremen pro micro SD kaart wordt het optimale behaald.

De Samsung en de OPPO kunnen bestanden verzenden via Bluetooth 5.0. Google heeft daarentegen zelfs Bluetooth 5.2. Ook is het verzenden van bestanden via Wi-Fi of 3, 4 en 5G mogelijk. Google is de enige die 5G ondersteuning biedt. NFC is ook een hele populaire manier om bestanden te verzenden tegenwoordig. De OPPO bezit deze functie niet. Dit is wederom een goede reden om een micro SD kaart aan te schaffen die groot genoeg is.

Accuduur

De accucapaciteit van de OPPO A15 is 4.230mAh.

Wat ook van belang kan zijn is hoelang de telefoon meegaat zonder te worden opgeladen. De accucapaciteit van de OPPO is 4.230mAh, de Galaxy bevat 4.500mAh en de Google 4.614mAh. Hoe duurder de telefoon hoe groter de accucapaciteit in dit geval. De Galaxy Note 10 en de Pixel 6 beschikken ook over een snellaadfunctie. Waarbij de Google Pixel 6 zelfs draadloos kan worden opgeladen.

De winnaar

De OPPO A15 is een simpele smartphone wat niet veel achterloopt op zijn tegenstanders, wel is het een stuk voordeliger. Het gebruik van een micro SD kaart is zeker aan te raden.

Als je er waarde aan hecht om mooie foto’s te maken kun je het beste de Google Pixel 6 aanschaffen. Verder zijn de verschillen tussen deze smartphones erg klein. Als je snel tussendoor op wilt kunnen opladen valt de OPPO A15 af, maar op alle overige gebieden loopt hij niet ver achter zijn tegenstanders en is echt een heel stuk voordeliger.

Geef een antwoord